| · ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ |
Help
Calendar
|
| Welcome Guest ( Log In | Register ) | Resend Validation Email |
Ενεργά θέματα
Λίστα μελών
Online Users
Αναζήτηση
Chat
Contact Admin
|
|
| |||||||||||||||||
|
|
![]() ![]() ![]() |
| Odin |
Posted: June 19, 2005 03:45 pm
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Stare in the raven's eye .. Group: Mod Members Posts: 2062 Member No.: 2 Joined: March 30, 2005 |
Διάφανα Κρίνα
ΓΡΑΨΑΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΛΙΨΗ Στίχοι: Θάνος Ανεστόπουλος Γράψαμε τραγούδια που μιλούσαν για τη θλίψη των άρρωστων, δυσάρεστων και μάταιων δεσμών παίξαμε με στίχους που γελούσαν με την πίστη των άτυχων, των άσχημων, των άδοξων θνητών. Φτιάξαμε τραγούδια που γλεντούσαν με τις τύψεις των άχρωμων, ασήμαντων, ανόητων εραστών κλάψαμε με στίχους που γραφτήκαν για τις πτώσεις των όμορφων, ανέγγιχτων, απόμακρων ονείρων κι αυτό που μένει!.. Ένας άθλιος σκοπός, ένας γελοίος ρυθμός σαν ψυχροί θεατές να θρηνούμε το χθες κάποιος που υπομένει κι άλλος που περιμένει για να σώσει ένα αστέρι στον ουρανό που πεθαίνει ένας γέρος που μένει μοναχός να προσμένει σ' ένα θάνατο αργό, να φανεί δυνατός ένας ένας που φεύγει, τι 'ναι αυτό που απομένει; ένας άθλιος σκοπός, ένας γελοίος ρυθμός. This post has been edited by Odin on June 19, 2005 03:46 pm Attached Image ![]() -------------------- ![]() Δεν πάμε να ρίξουμε αυτούς που μας γκρέμισαν. Πάμε να τους δείξουμε πως δεν πέσαμε .. |
| wind |
Posted: September 14, 2007 03:36 pm
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Advanced Member Group: Regular Members Posts: 728 Member No.: 74 Joined: May 24, 2006 |
Μνήμες του νερού
Ζω στον κολπίσκο με τους λίγους επισκέπτες στο λιμανάκι μου όταν ο άνεμος φυσάει βρίσκουν απάγκιο σπάνιων κοραλλιών συλλέκτες ταξιδευτές που η ζωή δεν τους χωράει Σ' αυτήν την έρημη ακτή κοιμάται η Πασιφάη μες στα ναυάγια του βυθού η αγάπη μου η πικρή που το κλειδί της μοίρας μου στα χέρια της κρατάει καμιά χαρά δεν κάνει ότι ο πόνος στην ψυχή Κάποια βραδιά την έφερε εδώ το κύμα νεκροί αστερίες λαμπίριζαν στα μαλλιά της Η "ομορφιά" κάποιος ψιθύρισε "είναι μνήμα που αφήνουν δώρα οι ξεχασμένοι της αγάπης" Αφού στο φως λουζόμουν κάποτε μαζί της τώρα που της ζωής το σούρουπο πλησιάζει σε μια σπηλιά που να θυμίζει το κορμί της θ' αποσυρθώ και θ' αγαπήσω το σκοτάδι -------------------- Η ξεχασμένη μου ψυχή μισούσε τους ιππότες
έκανε έρωτα κρυφά με του ανέμου τα στοιχειά τραγούδαγε με πότες... Δημόδοκος "Άρης και Αφροδίτη" |
| Odin |
Posted: March 22, 2008 11:20 am
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Stare in the raven's eye .. Group: Mod Members Posts: 2062 Member No.: 2 Joined: March 30, 2005 |
ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ
"Μέρες Αργίας" (Από ένα ποίημα του Διονυσίου Καψάλη) Ξέρω πως θα 'ρθει και δεν θα 'μαι όπως είμαι να τον δεχτώ με το καλύτερο παλτό μου μήτε σκυμμένος στις σελίδες κάποιου τόμου εκεί που υψώνομαι να μάθω ότι κείμαι Δεν θα προσεύχομαι σε σύμπαν που θαμπώνει δεν θα ρωτήσω αναιδώς που το κεντρί σου γονιός δεν θα' ναι να μου πει "σήκω και ντύσου καιρός να ζήσουμε παιδί μου ξημερώνει" ! Θα 'ρθει την ώρα που σπαράσσεται το φως μου εκλιπαρώ φανατικά λίγη γαλήνη θα 'ρθει σαν πύρινο παράγγελμα που λύνει όρους ζωής και την αδρή χαρά του κόσμου Δεν θα μαζεύει ουρανό για να με πλύνει δεν θα κρατά βασιλικό ή φύλλα δυόσμου θα 'ρθει την ώρα που σπαράσσεται το φως μου ... θα 'ρθει την ώρα που σπαράσσεται το φως μου ... Get your own playlist at snapdrive.net! -------------------- ![]() Δεν πάμε να ρίξουμε αυτούς που μας γκρέμισαν. Πάμε να τους δείξουμε πως δεν πέσαμε .. |
| Odin |
Posted: April 02, 2008 07:22 pm
|
ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ
"Θα πεθάνω ένα πένθιμο του φθινόπωρου δείλι" Στίχοι: Κώστας Ουράνης Θα πεθάνω ένα πένθιμο του φθινόπωρου δείλι μες στην κρύα μου κάμαρα όπως έζησα: μόνος• στη στερνή αγωνία μου τη βροχή θε ν' ακούω και τους γνώριμους θόρυβους που σκορπάει ο δρόμος. Θα πεθάνω ένα πένθιμο του φθινόπωρου δείλι μέσα σ' έπιπλα ξένα και σε σκόρπια βιβλία, θα με βρουν στο κρεβάτι μου, θε να 'ρθεί ο αστυνόμος, θα με θάψουν σαν άνθρωπο που δεν είχε ιστορία. Απ' τους φίλους που παίζαμε πότε πότε χαρτιά θα ρωτήσει κανένας τους έτσι απλά: "Τον Ουράνη μην τον είδε κανείς; Έχει μέρες που χάθηκε...". Θ' απαντήσει άλλος παίζοντας: "Μ' αυτός έχει πεθάνει!". Μια στιγμή θ' απομείνουνε τα χαρτιά τους κρατώντας, θα κουνήσουν περίλυπα και σιγά το κεφάλι• θε να πουν: "Τι 'ναι ο άνθρωπος! Χθες ακόμα εζούσε...". - και βουβοί στο παιχνίδι τους θα βαλθούνε και πάλι. Κάποιος θα 'ναι συνάδελφος στα "ψιλά" που θα γράψει πως "προώρως απέθανεν ο Ουράνης στην ξένην, νέος γνωστός εις τους κύκλους μας, κάποτε είχε εκδώσει μια συλλογή ποιήματα πολλά υποσχομένην". Κι αυτή θα 'ναι η μόνη του θανάτου μου μνεία. Στο χωριό μου θα κλάψουνε μόνο οι γέροι γονιοί μου και θα κάνουν μνημόσυνο με περίσσιους παπάδες, όπου θα ' ναι όλοι οι φίλοι μου - κι ίσως ίσως οι οχτροί μου. Θα πεθάνω ένα πένθιμο του φθινόπωρου δείλι σε μια κάμαρα ξένη, στο πολύβοο Παρίσι• και μια Κέττυ, θαρρώντας πως την ξέχασα γι' άλλην, θα μου γράψει ένα γράμμα - και νεκρό θα με βρίσει... Get your own playlist at snapdrive.net! -------------------- ![]() Δεν πάμε να ρίξουμε αυτούς που μας γκρέμισαν. Πάμε να τους δείξουμε πως δεν πέσαμε .. |
| nadine |
Posted: April 03, 2008 12:09 am
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Frequent Member Group: Regular Members Posts: 135 Member No.: 211 Joined: March 16, 2008 |
Βάλτε να πιούμε
Τα όνειρα που βυζάξαμε με της καρδιάς μας το αίμα πέταξαν και χαθήκανε μες της ζωής το ρέμα. Μα τάχα εμείς παντοτινά τ' άφθαστα θα ζητούμε Βάλτε να πιούμε Τα περασμένα σβήσανε, το τώρα δε θα μείνει τροφή των χοίρων έγιναν και οι πιο λευκοί μας κρίνοι μα τάχα πρέπει τους νεκρούς αιώνια να θρηνούμε; Βάλτε να πιούμε Αδέλφια κάτω η βάρκα μας στο μόλο μας προσμένει Ελάτε οι ταξιδιάριδες να πιούμε συναγμένοι στο περιγιάλι το φαιδρό κι ας γλεντοτραγουδούμε Βάλτε να πιούμε Τάχατε κι όποιος δε μεθά κι όποιος δεν τραγουδήσει κι όποιος στ' αγκάθια περπατά μια μέρα δεν θ' αφήσει τ' αγαπημένο μας νησί που έτσι γερά πατούμε Βάλτε να πιούμε Πες μας που πάει ο άνθρωπος τον κόσμο σαν αφήνει πες μας που πάει ο άνεμος, που πάει η φωτιά σαν σβήνει σκιές ονείρων είμαστε, σύννεφα που περνούμε Βάλτε να πιούμε Στο ξέχειλο ποτήρι μας είναι όλα εκεί γραμμένα Καπνοί 'ναι τα μελλούμενα κι αφρός τα περασμένα καπνός κι αφρός το γέλιο μας κι εμείς που τραγουδούμε Βάλτε να πιούμε Άκουσε δε βιαζόμαστε να φύγουμε βαρκάρη μα σαν είναι ώρα γνέψε μας, δε σου ζητούμε χάρη μα όσο να φύγεις πρόσμενε κι αν θέλεις σε κερνούμε Βάλτε να πιούμε μουσικη: διάφανα κρίνα στιχοι: κ. καρθαίου |
| wind |
Posted: July 15, 2008 09:51 pm
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Advanced Member Group: Regular Members Posts: 728 Member No.: 74 Joined: May 24, 2006 |
Διάφανα Κρίνα
Στίχοι:Ροδοστόγλου Παντελής Κινήσανε πριν χρόνια σαν τα τρένα που ολόφωτα διασχίζαν τα όνειρά τους. Τρελά πουλιά με μάτια πληγωμένα συντρόφευαν την άγρυπνη χαρά τους. Μεθύσανε σε μπαρ ναυαγισμένα μ' αγγέλους που 'χαν χάσει τα φτερά τους, και μοιάζαν με παιδιά εγκαταλειμμένα που φτιάχναν βάρκες με την χάρτινη καρδιά τους. Στο δρόμο συναντούσαν υπνοβάτες.. νεκρές ψυχές που αναζητούσαν τα κορμιά τους, σκιάχτρα που ξεδιψούσαν με αυταπάτες, τρελούς που κυνηγούσαν τη σκιά τους. Τις νύχτες κάτω απ' τ' άστρα που σπινθήριζαν -μέσα στη ρόδινη σιωπή του γαλαξία- θυμόντουσαν το σπίτι που γεννήθηκαν, και μια σκυφτή στην κάμαρα οπτασία, τη μοίρα τους που τους κοίταζε σαν ξένους.. Κι ακούγανε φωνές που τους καλούσανε, και λέγανε τα μαύρα παραμύθια, τις ρίζες που τους κόψαν και πονούσανε, τη μοναξιά, τη μόνη τους αλήθεια.. -------------------- Η ξεχασμένη μου ψυχή μισούσε τους ιππότες
έκανε έρωτα κρυφά με του ανέμου τα στοιχειά τραγούδαγε με πότες... Δημόδοκος "Άρης και Αφροδίτη" |
| Odin |
Posted: November 24, 2008 07:33 pm
|
Διάφανα Κρίνα
Αυτό το τραγούδι δεν είναι για σένα Αυτό το τραγούδι δεν είναι για σένα μιλάει για ένα μικρό ξωτικό μιλάει για ένα τραίνο με χαλασμένα φρένα σ'ένα ταξίδι χωρίς γυρισμό Αυτό το τραγούδι δεν είναι για σένα μιλάει για αυτούς που μένουν παιδιά για ανθρώπους που τα χουνε χαμένα και μετράνε ρυτίδες σε λευκά κελιά Αυτό το τραγούδι δεν είναι για σένα μιλάει για φίλους μου παιδικούς που απόμειναν στάχτη δίπλα στις ράγες σαν μνήμες χαμένες από άγριους καιρούς Αυτό το τραγούδι δεν είναι για σένα μιλάει για ένα μικρό ξωτικό μιλάει για ένα τραίνο με χαλασμένα φρένα σ'ένα ταξίδι χωρίς γυρισμό Αυτό το τραγούδι δεν είναι για σένα μιλάει για θυσίες και σταυρούς κατάλαβες πράγματα που σου είναι ξένα αυτό το τραγούδι δεν είναι για σένα και για κανέναν -------------------- ![]() Δεν πάμε να ρίξουμε αυτούς που μας γκρέμισαν. Πάμε να τους δείξουμε πως δεν πέσαμε .. |
| wind |
Posted: November 05, 2009 07:53 pm
|
Τέτοια εποχή έκαναν εμφανίσεις .. Κάπου στην άνοιξη όμως αποφάσισαν να το .."διαλύσουν" .
Ελπίζω να μην γίνει η απώλειά τους συνήθειά μας , έχουν αφήσει διαμαντάκια στο πεντάγραμμο .. Κάρμα Μουσική/Στίχοι: Διάφανα Κρίνα/Ροδοστόγλου Παντελής Μου πήρε χρόνια να καταλάβω πως υπάρχει και μι' άλλη ζωή πέρα απ' τον πάγο εκεί που λιάζονται οι σαύρες και τα ηφαίστεια ησυχάζουν στο φως που τα γυμνώνει Κουράστηκα να γυρίζω σ' αυτές τις ερήμους αυτή η διαδρομή μ' εξοντώνει Σίγουρα κάπου θα υπάρχουν δύο μάτια που σαν άϋλοι φάροι μες στη νύχτα θα μου δείχνουν ένα δρόμο να βαδίσω έναν ορίζοντα λαμπρό όπου θα με περιμένει η ζεστασιά κι η συγκατάνευση με μια κούπα στα χείλη κι ένα χαμόγελο στο χρώμα του κυκλαμίνου Μα καθώς προσπαθώ να βγω απ' αυτή την τυφλή μάζα τρόμου που με περιέχει βραχνές αναμνήσεις μου θυμίζουν πως η ζωή μου πάντα θα επιστρέφει σαν τιμωρός και σαν τύψη ένας κόσμος ορυκτός μια παρουσία στοιχειωμένη Θυμάμαι μια νύχτα που είχες πει: έχεις σταυρώσει κόσμο εσύ, θα μείνεις ξένος και σε κοιτούσα σαν παιδί που κάποιος του 'πε το γιατί φυσάει αγέρας στη ζωή του αγριεμένος -------------------- Η ξεχασμένη μου ψυχή μισούσε τους ιππότες
![]() |
![]() ![]() ![]() |