| · ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ |
Help
Calendar
|
| Welcome Guest ( Log In | Register ) | Resend Validation Email |
Ενεργά θέματα
Λίστα μελών
Online Users
Αναζήτηση
Chat
Contact Admin
|
|
| |||||||||||||||||
|
|
![]() ![]() ![]() |
| Nemesis |
Posted: October 18, 2009 07:04 am
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 梦想的旅行家 Group: Regular Members Posts: 2422 Member No.: 9 Joined: April 04, 2005 |
Αριστερίτιδα Με το γιατρό μου γνωριζόμαστε από το Ρήγα Φερραίο. Είχαμε πολλά χρόνια να συναντηθούμε, αλλά όταν βρέθηκα στην ανάγκη, ένας άλλος παλιός σύντροφος με έφερε σ’ επαφή μαζί του. Κάτι έχει μείνει ζωντανό από την παλιά αλληλεγγύη. Ο γιατρός αρνείται πεισματικά να μου πάρει λεφτά, από την πρώτη φορά που με εξέτασε. - Μα είναι πάρα πολλοί οι παλιοί Ρηγάδες εκεί έξω, πώς θα ορθοποδήσεις; - Μη σε νοιάζει, αγόρι μου, είναι πολλοί περισσότεροι οι άλλοι. Θα μου πεις τώρα εσύ τι τον θέλω το γιατρό. Κάτσε και μέτρα: Διαβήτης, τενοντίτιδα, πέτρες στα νεφρά. Η αλήθεια είναι ότι δεν μ’ έχουν πάρει τα χρόνια, κατά βάθος όμως ξέρω καλά τι μου συμβαίνει κι ας μην το λένε καθαρά οι γιατροί, εγκλωβισμένοι ο καθένας στη στενή του ειδικότητα. Το πρόβλημά μου είναι συστημικό, όπως και πολλών άλλων στις μέρες μας. Ο οργανισμός μας φτιάχτηκε για να περπατάει, να τρέχει, να οργώνει τη γη, να μαζεύει καρπούς, πότε σκύβοντας και πότε σκαρφαλώνοντας. Να τρώει όταν πεινάει, και μόνο τότε, αν βρει δηλαδή κάτι να φάει, συνήθως λιτά. Να κοιμάται όταν σκοτεινιάζει και να ξυπνάει με τα κοκόρια, στο πρώτο φως, να ρίχνει κι έναν υπνάκο το μεσημέρι άμα τύχει. Κι εγώ τι κάνω; Γράφω, διαβάζω, ξενυχτάω, καπνίζω, πίνω, κάθομαι με τις ώρες πίσω από ένα βολάν ή από μια οθόνη. Ακόμα και τις διαδηλώσεις, που ήταν μια κάποια γυμναστική, τις έχω περιορίσει από καιρό στο μίνιμουμ. Ο οργανισμός, με τη σειρά του, αντιδρά. Σχηματίζει κρυστάλλους από ασβέστιο, ή από κάποιο άλλο ιζηματικό υλικό, αρνείται να παραγάγει την απαραίτητη φυσική ινσουλίνη, κάνει τους τένοντές μου κόμπο μήπως και πάρω το μήνυμα. Αυτό ακριβώς, γιε μου, συμβαίνει και με την Αριστερά. Συστημικό είναι κι αυτηνής το πρόβλημα. Το κομμουνιστικό κόμμα φτιάχτηκε για να εκπροσωπεί προλετάριους, εργάτες γης, φτωχούς μικροαστούς, φωτισμένους δασκαλάκους και άλλους διανοούμενους. Οργανώθηκε για να υπερασπιστεί το ψωμί και τις στοιχειώδεις ελευθερίες των λαϊκών στρωμάτων. Έστησε τους μηχανισμούς και τις άμυνές του για να αντέχει σε Ακροναυπλίες, σε φυλακές, σε εξορίες, σε δικτατορίες. Γαλουχήθηκε για να υπερασπιστεί -δεν το αξιολογώ εδώ- τη μεγάλη σοβιετική πατρίδα, αργότερα και τους δορυφόρους της, και τους δορυφόρους των δορυφόρων της. Εκπαιδεύτηκε για να στέκεται θαρραλέα μπροστά στο απόσπασμα, και αργότερα για να αποβάλλει από τις γραμμές της τα βδελυρά οπορτουνιστικά υποκείμενα, ή να αποβάλλεται απ’ αυτές με την κατηγορία του βδελυρού οπορτουνιστικού υποκειμένου. Έμαθε να χρησιμοποιεί το χωνί, κι αργότερα την ντουντούκα, να κολλάει αφίσες, να μοιράζει προκηρύξεις, να πουλάει τον κομματικό Τύπο, να οργανώνει συσσίτια, να πραγματοποιεί οικονομικές εξορμήσεις, να στρατολογεί νέα μέλη. Να φτιάχνει παράνομες γιάφκες, να οργανώνεται σε τριάδες, να μην ομολογεί, να μην υπογράφει, να μη διαφωνεί με την καθοδήγηση. Σήμερα, όμως, η Αριστερά, καλείται να ασκήσει εντελώς άλλα καθήκοντα που δεν είναι μέσα στο DNA της. Δεν έμαθε ποτέ να διαβάζει δημοσκοπήσεις, να επικοινωνεί μέσω Ίντερνετ, να παίζει στην τηλεόραση, να επεξεργάζεται προγράμματα διαρθρωτικών αλλαγών, να ασκεί δομική αντιπολίτευση, να συμμετέχει σε διάλογο, να σχεδιάζει το αύριο κι όχι ένα μεταφυσικό σοσιαλιστικό μέλλον, να διεκδικεί ρεαλιστικές λύσεις τώρα, και όχι απλώς να αθροίζει απογοητεύσεις, έχοντας την αυταπάτη ότι κάποτε θα τις μεταπλάσει σε επαναστατική συνείδηση. Να μελετάει με επιστημονικό τρόπο κοινωνικά φαινόμενα που ήταν φύσει αδύνατον να προβλέψει και να αναλύσει ο Μαρξ, με την απόσταση εκατόν πενήντα χρόνων και με δεδομένες τις καταιγιστικές μεταλλάξεις και τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του καπιταλιστικού συστήματος. Η αριστερά πονάει, αλλά προτιμάει να τρέχει στους γιατρούς παρά ν’ αλλάξει τους όρους της ύπαρξής της. Προτιμάει να παίρνει φάρμακα και να καταφεύγει σε περιστασιακές τακτικές κινήσεις, παρά να βρει μέσα της τη δύναμη να αναλύσει τις καταστροφικές της ρουτίνες, να τις αποτινάξει, πολύ περισσότερο να συνεχίσει το δρόμο της χωρίς νέες ρουτίνες. Η Αριστερά, όπως κι εγώ, φοβάται κατά βάθος την αναμέτρηση με το κύμα, το αεράκι στο μάγουλό της, τον ιδρώτα της, τον ιδρώτα των άλλων, το πάθος αλλά και τον ρεαλισμό - ακόμα και τους έντιμους συμβιβασμούς, επειδή απαιτούν ξεβόλεμα και εσωτερικό ρίσκο. Κι όταν, καμιά φορά, ξυπνάει μέσα της το αίσθημα της αυτοσυντήρησης και καταλαβαίνει ότι κάτι πρέπει ν’ αλλάξει για να επιβιώσει, και πάλι στην εύκολη λύση θα καταφύγει, κατά κανόνα. Θα προτιμήσει την πισίνα από τη θάλασσα, την επαναστατική γυμναστική από τα κινήματα (αλλά εν ονόματι, φυσικά, των κινημάτων), το διάδρομο από το πεζοδρόμιο, τη λάμπα από τον ήλιο. Θα καταφύγει με περισσή ευκολία στο μακιγιάζ, στο λίφτινγκ, στο μπότοξ, στο μασκάρεμα. Το αποτέλεσμα είναι ότι συχνά όταν πρέπει να κινηθεί μένει στάσιμη, όταν πρέπει να επιτεθεί κάθεται στ’ αυγά της, κι όταν πάλι πρέπει να κάνει μια τακτική υποχώρηση καταφεύγει στον τζούφιο μαξιμαλισμό. Αλλά για να είμαστε δίκαιοι, αυτά τα έκανε και στις «καλές» εποχές. Για διαφορετικούς λόγους ίσως, αλλά τα έκανε – ή, μήπως, δεν ήταν δα και τόσο διαφορετικοί; Απόσπασμα από το νέο βιβλίο του Χριστόφορου Κάσδαγλη. Πρόκειται για το μονόλογο ενός Αριστερού, που ξεκινάει να μιλήσει στο δεκάχρονο γιο του για την πολιτική και για τις αριστερές ιδέες. Γρήγορα, όμως, ο θυμός παρασύρει την αφήγηση πολύ πέρα από το αρχικό παιδαγωγικό της πλαίσιο, κι ο αφηγητής συνειδητοποιεί ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να φορτώσει πρόωρα το παιδί του με τα πολιτικά τραύματα τριών γενεών. Έτσι, το βιβλίο εκτρέπεται από την αρχική του κοίτη και γίνεται «Το γαμώτο ενός αριστερού». Είναι ένα βιωματικό πολιτικό θρίλερ, χωρίς τυπικούς ήρωες και πλοκή, αλλά γεμάτο συνειρμούς. Ο συγγραφέας αντλεί παραδείγματα από την καθημερινότητά του και τα προβάλλει στο φόντο των πολιτικών του εμπειριών, για να οδηγηθεί σε συμπεράσματα άλλοτε αποκαλυπτικά και άλλοτε απλώς πικρά. Για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του μετέρχεται διαφορετικούς τρόπους αφήγησης, επιστρατεύοντας παράλληλα μερικά -εξίσου θυμωμένα- πολιτικά κείμενα που έχει δημοσιεύσει εδώ κι εκεί τα τελευταία χρόνια. Παραδόξως, πάντως, δεν μετανοεί για τις επιλογές που έκανε στην εφηβεία του – μονάχα ίσως για τον τρόπο που τις διαχειρίστηκαν ο ίδιος και ολόκληρη η γενιά του. Όσο για τον τίτλο του βιβλίου, ο συγγραφέας εξηγεί πώς τον διάλεξε: «Αρχικά σκέφτηκα να το ονομάσω ‘Σπλιτ!’ - χωρισμός, διαζύγιο, διαίρεση. Αλλά μου είπαν ότι ο τίτλος είναι αγκαζέ και έκανα πίσω. Έπειτα σκέφτηκα το ‘Η Αριστερά και τα τρία γουρουνάκια’. Kαλό φαινόταν κι αυτό, αλλά κάπου στο δρόμο -δεν ξέρω πώς- το ένα γουρουνάκι διαγράφηκε απ’ το κόμμα. Λίγο αργότερα, τα άλλα δύο διασπάστηκαν... Έτσι, κι αυτή η περίπτωση έμεινε στον αέρα». Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο Floral-Books+Coffee (Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων) Και πολύ θα ήθελα να πάω γιατί μεταξύ των άλλων που θα μιλήσουν για το βιβλίο θα είναι και ο πρόεδρος-λέγε με και αριστερό της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Attached Image ![]() -------------------- Così è, se vi pare! ![]() |
| Odin |
Posted: October 18, 2009 11:27 pm
|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Stare in the raven's eye .. Group: Mod Members Posts: 2065 Member No.: 2 Joined: March 30, 2005 |
Αυτή η Αριστερά που περιγράφεται πιο πάνω αναφέρεται στην σταλινο-λενινο-μαρξιστική αριστερά που στο ελληνικό πολιτικό στερέωμα ταλαιπωρήθηκε ακόμα περισσότερο από τους εργατοκάπηλους σταλινικούς του ΚΚΕ, αλλά και τους σχισματικούς -πάσης φύσεως και επωνυμίας - διαφωνούντες του. Ειδικά η τελευταία πρόταση που περιγράφει με 2 κουβέντες το φασιστικό χάλι τους στην "μη διαφωνία τους με την καθοδήγηση" .. είναι όλα τα λεφτά . Δεν θα αναφερθώ στις ιστορικές διαδρομές της Αριστεράς και τάσεών της από τον αναρχικό- αντιεξουσιαστικό χώρο μέχρι την σοσιαλοδημοκρατία , ίσως το κάνω κάποια άλλη στιγμή , ... στην παρούσα φάση, θα πω μόνο τούτο : Ορίζω ως μέγα αναλυτικό λάθος (το λιγότερο) του να βαφτίζεται η κρίση ενός τμήματος της Αριστεράς (του λενινο-σταλινο -μαρξιστικού) .... ως κρίση της Αριστεράς στο σύνολό της . Αυτό που δεν λέει ή δεν αντιλαμβάνεται (το δεύτερο είναι το πιθανότερο) ο Κάσδαγλης είναι πως η Αριστερά εκφράζει ιστορικά ένα σύνολο διαχρονικών ιδεών και προσδοκιών των μαζών που αντιστέκονται στον εφαρμοσμένο πολιτικο-οικονομικό Νόμο της Ζούγκλας στις κοινωνίες , που τους τελευταίους 2,5 αιώνες εκφράζεται και υλοποιείται από τον αστικοκαπιταλισμό, ... εκφράζει τους ανθρώπους που ελπίζουν , τους ανθρώπους που αρνούνται να συμβιβαστούν με την ιδέα πως οι κοινωνικές αναγωγές - συνέχειες του Νόμου της Ζούγκλας , είναι αήττητες και ακατάβλητες ... Υπό αυτή την έννοια, η Αριστερά δεν πρόκειται να ηττηθεί ποτέ ή να περάσει κάποια "κρίση" επί της ουσίας της , όπως δεν πρόκειται να ηττηθεί ποτέ ή να περάσει κάποια "κρίση" η εξελικτική το ανθρωπίνου πνεύματος, πάνω στην οποία εδράζεται η Αριστερή σκέψη και διανόηση . Αυτό που ονομάζουν αριστεροί σαν τον Κάσδαγλη ως "κρίση της Αριστεράς" στην ουσία αποτελεί μια κρίση της θεωρίας των λενινο-σταλινο--μαρξιστών, μια κρίση της δημοφιλίας της ιδεολογίας τους και κατ’ επέκταση των πολιτικών της εφαρμογών. Όμως η παρωχημένη (σε "υπερβολικά πολλά" σημεία της) λενινο-σταλινο-μαρξιστική εκδοχή, δεν μπορεί να οριστεί και ως κρίση της Αριστεράς στο σύνολό της γιατί δεν εξέφραζε και δεν εκφράζει το σύνολό της και φυσικά τις δυναμικές της και τις προσαρμογές της στο ιστορικό prozess . Οι λενινο-σταλινο -μαρξιστές επέδειξαν ιστορικά μέγα ζήλο στην καπηλεία, χειραγώγηση, συκοφαντία ή και καταστολή των λαϊκών αγώνων που δεν οργανώνονταν ή ελέγχονταν από το φασιστικό μαντρί τους . Η Ιστορία (μέσω των λαών) , τους τιμώρησε και τους έστειλε στον σκουπιδοτενεκέ της , μαζί με την ιδεολογία τους που είχε αναχθεί σε ένα είδος "κοσμικής θρησκείας" που μέσω των πεφωτισμένων γ.γραμματέων και των επίσης πεφωτισμένων της νομενκλατούρας των "Κομμουνιστικών" Κόμματων , θα πετύχαιναν -υποτίθεται- την εναλλακτική -της μεταφυσικής- "παρηγοριά στον κοσμικό άρρωστο". Ας το πάρουν απόφαση πως η ήττα τους ήταν νομοτελειακή , ας γραφτούν στο ΠΑΣΟΚ μπας και βολευτούν κάπου ή τσιμπήσουν καμιά επιδότηση και ας μην ανησυχούν για το πως θα τα καταφέρει τελικά η Αριστερά . Το "σημείωμα" - παραπομπή της Ιστορίας για τον πάτο του σκουπιδοτενεκέ της, την δική τους "επωνυμία" και εκδοχή έγραφε επάνω , δεν έγραφε το όνομα της Αριστεράς , άρα .. ας μην "απογοητεύονται" γενικώς για την Αριστερά ... -------------------- ![]() Δεν πάμε να ρίξουμε αυτούς που μας γκρέμισαν. Πάμε να τους δείξουμε πως δεν πέσαμε .. |
||
| Nemesis |
Posted: October 20, 2009 05:48 am
|
||||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 梦想的旅行家 Group: Regular Members Posts: 2422 Member No.: 9 Joined: April 04, 2005 |
Να ξεκαθαρίσω πως στο μυαλό μου (δεν ξέρω στο μυαλό του συγγραφέα) έχω βάλει διαχωριστική γραμμή , στο αριστερός πολίτης του τόπου τούτου ή όπως εύστοχα λες "τους ανθρώπους που ελπίζουν , τους ανθρώπους που αρνούνται να συμβιβαστούν με την ιδέα πως οι κοινωνικές αναγωγές - συνέχειες του Νόμου της Ζούγκλας , είναι αήττητες και ακατάβλητες", από τους αριστερούς πάσης φύσεως που θέλουν να ηγούνται παντός είδους αριστερών πολιτικών σχηματισμών.Σε πραγματικό χρόνο.Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Και θεωρώ πως υπάρχει κρίση στο μυαλό κάθε αριστερού πολίτη που δεν ΕΧΕΙ που την κεφαλή να κλίνει, να εναποθέσει τις ελπίδες του και συντονισμένα να αποδεικνύουν συνέχεια πως είναι αήττητες οι πρακτικές του Νόμου της Ζούγκλας. Πιθανολογώ πως αναφέρεται στους λενινο-σταλινο -μαρξιστικούς ο συγγραφέας. Μην ξεχνάμε όμως πως πολλοί από δαύτους ζουν και υπάρχουν στο άλλο κομμάτι της αριστεράς ,το λέγε με ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί απ' αυτούς όπως και στο ΚΚΕ έχουν μείνει στην κληρονομιά της εθνικής αντίστασης, στους πολιτικούς αγώνες της δεκαετίας του 50 και του 60 και πως αυτά φτάνουν για να δηλώνουν αυτάρεσκα ένα "ΟΧΙ" και να στρουθοκαμηλίζουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι του 2009,να πετάνε τσιτάτα συνθήματα,να χρησιμοποιούν μια γλώσσα ακαταλαβίστικη και εκνευριστική ,να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις μεγάλες κατηγορίες του πληθυσμού. Η αριστερά ως πολιτική δύναμη της μειοψηφίας. Η αριστερά ως πολιτική δύναμη φαντασμένων ονειροπόλων. Η αριστερά ως αίρεση θρησκευτικών φανατικών. Η αριστερά σε ρόλο κομπάρσου και ο απόλυτος εγγυητής του δικομματισμού. Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Η δική μου αριστερά δεν είναι ιδεολογία.Είναι στάση ζωής.Δεν είναι δόγματα είναι αξίες,είναι αξιοπρέπεια της καθημερινότητάς μου όπως λέει και ο φίλος μου ο Δήμου. Είναι ελπίδα και άρνηση να συμβιβαστώ με την ιδέα πως οι κοινωνικές αναγωγές είναι αήττητες και ακατάβλητες όπως λέει ο φίλος μου ο Odin. Ο ευρών αμειφθήσεται.
'Οτι καλύτερο άκουσα τις τελευταίες μέρες. Μου θύμησες μέρες (παλιές...) που μέσα από το συνδικαλισμό προσπαθούσα να καταλάβω μη έχοντας εμπειρίες, πως είναι δυνατον να "πουλιέται" μια απεργία από ένα κόμμα όπως το ΚΚΕ. Μόνιμα!!!! Η απεργία που δεν οργανωνόταν και δεν ελεγχόταν από τους δικούς του εργατοπατέρες τέλειωνε.Και το συγκλονιστικό ήταν πως τέλειωνε. Περίμεναν να την "πουλήσουν" στο πιο κρίσιμο σημείο της. Μέγα σχολείο τελικά η ενασχολησή μου με το συνδικαλιστικό κίνημα.Τα είδα όλα και από όλους!!! Η αιτία να μην ξαναπλησιάσω τις κάλπες από τότε... This post has been edited by Nemesis on October 20, 2009 05:57 am -------------------- Così è, se vi pare! ![]() |
||||||
| Nemesis |
Posted: October 22, 2009 07:04 pm
|
||
Tης κολάσεως στην παρουσίαση του βιβλίου. http://www.tvxs.gr/v24003 Είχε φύγει το παιδί με το κοκκοράκι και χάσαμε την ευκαιρία να αρχίσουμε να βλέπουμε έναν Μπελογιάννη να γενννιέται. Τελικά δεν ξέρω αν μ' ενοχλεί πιο πολύ η αστυνομία που μένει ίδια κι απαράλλαχτη, σαν να μην πέρασε μια μέρα από ιδρύσεώς της ή η καπηλεία παντός είδους επεισοδίων με την αστυνομία από "αριστερούς"(κατά δηλωσή τους πάντα...) , για ν' αποδείξουν μ' αυτό τον τρόπο κάτι που ήταν το αυτονόητο, αυταπόδεικτο και γνωστό για πολλούς και διαφόρους λόγους σε παλαιότερες εποχές. Τουτέστιν το "κυνήγι"(παντός είδους) αριστερών από την αστυνομία. Πέρασαν χρόνια και καιροί από τότε και φροντίστε ν' αλλάξτε καραμέλλα για να αποδεικνύετε τις αριστερές προθέσεις και θέσεις σας γιατί προσωπικά μ' αναγουλιάζει. This post has been edited by Nemesis on October 22, 2009 07:05 pm -------------------- Così è, se vi pare! ![]() |
||
| Odin |
Posted: October 23, 2009 09:46 pm
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Stare in the raven's eye .. Group: Mod Members Posts: 2065 Member No.: 2 Joined: March 30, 2005 |
Λογικά , σαν δημοκράτισσα και ανεξαρτήτως του προσδιορισμού του ποιος είναι αριστερός ή όχι , θα έπρεπε να σε ενοχλεί ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ η στάση της αστυνομίας .. και η στάση της αστυνομίας θα έπρεπε να ενοχλεί ή να εξοργίζει (ακόμα καλύτερα) κάθε δημοκράτη , ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης .
Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για κάποια καραμέλα . Μιλάμε για στεγνή , αδικαιολόγητη και τρομοκρατική επίθεση των αστυνομικών οργάνων , σε μία εκδήλωση για ένα βιβλίο , σαν και αυτές που συνηθίζουν τον τελευταίο καιρό στην περιοχή , προσπαθώντας να παίξουν προβοκατόρικο παιχνίδι στελεχών τους της προηγούμενης κυβέρνησης και άλλων ακροδεξιών που λυμαίνονται το εν λόγω Σώμα , οι οποίοι γνωρίζουν πως ούτως ή άλλως θα ξηλωθούν για να πάρουν την θέση τους οι ημέτεροι αυτών που κέρδισαν τις εκλογές . Δεκέμβρης έρχεται , 2 τα γεγονότα : 1. Η επέτειος των περσινών γεγονότων 2. Η δίκη του κατηγορούμενων αστυνομικών για την δολοφονία του 15χρονου μαθητή. Κάποιους τους ενδιαφέρει το "λάδι στην φωτιά" , κάποιους τους ενδιέφερε να στήσουν φάκα πριν τους ξηλώσουν . Και φυσικά η νέα πολιτική ηγεσία έπεσε μέσα στην φάκα. Ουδείς νοήμων από την πλευρά του Κρατικού μηχανισμού και της αστυνομίας θα ψαχνόταν αυτή την περίοδο στην περιοχή , αν δεν ήταν προβοκάτορας . -------------------- ![]() Δεν πάμε να ρίξουμε αυτούς που μας γκρέμισαν. Πάμε να τους δείξουμε πως δεν πέσαμε .. |
||||
| Nemesis |
Posted: October 24, 2009 03:28 am
|
||||||
Σωστά. Με εξοργίζει όπως με εξόργιζε πάντα η στάση της αστυνομίας. Προφανώς το "μπέρδεμα" μου στο τι με εξοργίζει πιο πολύ οφείλεται στο ότι το ίδιο εξοργισμένη (μη σου πω πιο πολύ) είμαι και όλους όσους αυτή τη στάση την εκμεταλεύονται προς ίδιον όφελος.Είτε ακροδεξιά λέγεται αυτή είτε αριστερά.
Λυπάμαι αλλά έχουμε δυο καραμέλες. Τη γνωστή της αστυνομίας και τη γνωστή κάποιων που θέλησαν να ζητήσουν το λόγο ΞΕΡΟΝΤΑΣ με την συγκεκριμένη αστυνομία το αποτέλεσμα. Κινήσεις εντυπωσιασμού τραβώντας το κράνος αστυνομικού,κραυγές του αγανακτισμένου πλήθους γιατί οι αστυνομικοί δεν γνώρισαν τον εκφωνητή του Πολυτεχνείου*!!!!! Πανηλίθιες συγνώμες υπουργού γιατί μπλέχτηκαν "επώνυμοι" και δη κόμματος. Αίσχος από παντού.
Δεν ξέρω πια ποιός είναι προβοκάτορας. Δεν πιστεύω κανέναν και τίποτε. Μια χαρά προβοκάτορες είναι όλοι. Και δεν ξέρω ποιός θα το ρίξει το λάδι στη φωτιά και τον Νοέμβρη στην επέτειο του πολυτεχνείου και το Δεκέμβρη. ΄Ολοι παίζουν μέσα. Αριστεροί,δεξιοί,ακροδεξιοί,κράτος,παρακράτος. Κάποτε ήξερα. Τώρα είναι όλοι ύποπτοι. *Κάποτε μεσάνυχτα και κάτι, ένα κοριτσάκι ακούγοντας από ένα τραντζιστοράκι την φωνή του Παπαχρήστου να λέει τον εθνικό ύμνο και να σταματά, άρχισε να κλαίει. Δεν πειράζει που αυτομουντζώνεται τώρα για πολλούς Παπαχρήστους που την έκαναν να κλάψει,να ονειρευτεί,να πιστέψει. -------------------- Così è, se vi pare! ![]() |
||||||
| Nemesis |
Posted: October 25, 2009 08:21 am
|
Τώρα που είπα Tεν Τεν και μιας και είναι όλοι ύποπτοι ( pour moi) να μην ξεχάσω την καταπληκτική προφητεία να την πω? απειλή να την πω? προαναγγελία κινητοποιήσεων το Δεκέμβρη εν όψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη δολοφονία, πέρσι τον Δεκέμβριο, του μαθητή Γρηγορόπουλου θα το πω , για να μην το αδικήσω το παλικάρι. Συμπληρωματικά δε, δεν παρέλειψε να μας κάνει γνωστό, πως το πανεπιστημιακό άσυλο , είναι δημοκρατική κατάκτηση και δήλωσε απερίφραστα ότι ο χώρος που εκπροσωπεί, θα το υπερασπισθεί. Θα σας γελάσω για ποιό πανεπιστημιακό άσυλο μιλούσε.Αυτό της ελεύθερης διακίνησης ιδεών ή αυτό της ελεύθερης διακίνησης χουλιγκάνων. Αυτό το'χασα , γιατί με αυνε-πήρε και με σήκωσε το αστραφτερό άσπρο πουκάμισο που φορούσε. -------------------- Così è, se vi pare! ![]() |
| Odin |
Posted: October 25, 2009 09:47 am
|
||
Δηλαδή επειδή γνώριζαν την συγκεκριμένη αστυνομία , έπρεπε να τουμπεκιάσουν , μιας και η πρώτη αποφάσισε να τους μαμήσει την εκδήλωση , κυνηγώντας (και καλά) υπόπτους από άλλο συμβάν σε άλλο σημείο της περιοχής .. Ενδιαφέρουσα προσέγγιση .. Τελικά τι έγινε όμως , .... δεν καταλάβα ... Συνέλαβαν εντός της εκδήλωσης ταραχοποιά στοιχεία με κουκούλες επί της κεφαλής ? ... ή απλά πούλησαν ΠΑΛΙ μούρη και μαγκιά (τα βλαχαδερά με την στολή)... και συνέλαβαν ΠΑΛΙ άσχετους για "εξακρίβωση στοιχείων" ? -------------------- ![]() Δεν πάμε να ρίξουμε αυτούς που μας γκρέμισαν. Πάμε να τους δείξουμε πως δεν πέσαμε .. |
||
| Nemesis |
Posted: October 25, 2009 10:17 am
|
||
.
Οι συγκεκριμένοι και διαφορετική αστυνομία να είχαμε ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ. Xωρίς αστυνομία η υπαρξή τους και το prestige τους θα υποστεί πλήγμα. Μιλάμε για συγκεκριμένη αστυνομία του τσαμπουκά αλλά ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ τσιτάτους του τσαμπουκά. Λες και δεν ήξερε τι ακριβώς έκανε ο Παπαχρήστος , όταν κατέβαζε το κράνος του αστυνομικού. Λες και δεν ήξεραν όσοι "εξαγριώθηκαν" ρίχνοντας λαδάκι , πως ουδείς αστυνομικός ήταν δυνατόν να γνωρίζει τον εκφωνητή του πολυτεχνείου. Και δεν κατάλαβα και το εξωπραγματικό της απαίτησης.' Εχει κάποια ιδιότυπη ασυλία ο εκφωνητής του πολυτεχνείου? Πρακτικές και από τις δυο πλευρές άλλων εποχών. Εποχών πολυτεχνείου η κοντινότερη, όπου εκεί και έχει μείνει η ηλίθια πρακτική τους. -------------------- Così è, se vi pare! ![]() |
||
| Odin |
Posted: October 25, 2009 11:58 am
|
||||||||||||
Αυτό είναι υπόθεση αγαπητή .. Δεν είχαμε ποτέ κάποια "άλλη αστυνομία" για να το ξέρουμε ..
Μιλάς για ιδανικές -μαγικές κοινωνίες χωρίς αστυνομία ? .. η μιλάς για την "χωρίς αστυνομία εκδήλωσή τους" .. ? Αν μιλάς για το πρώτο , πράγματι δεν θα είχε λόγο ύπαρξης η όποια αριστερά (στο κομμάτι της καταστολής τουλάχιστον) Αν μιλάς για το δεύτερο , δεν κατάλαβα , αυτοί τους φώναξαν για να τους μαμήσουν την εκδήλωση και να πουλήσουν prestige ?
Όπου λαμβάνει χωρόχρονο Δράση , λαμβάνει και χωρόχρονο και Αντίδραση .. Αιώνιος και αναντίρρητος Νόμος του Σύμπαντος και της κοινωνίας αυτός.
Μπορεί και να το ήξερε , μπορεί και να τα "πήρε απλά στο κράνος" , με το "κουκουλοφόρο" όργανο που του πουλούσε ανέξοδη μαγκιά μέσα από το κράνος , δεν ξέρω . Εγώ δεν θα τράβαγα το κράνος , θα ζητούσα τα στοιχεία του (και θα έπαιρνα τα @@ μου φυσικά) .
Πράγματι μαλακία τους . Ο αριστερός οφείλει να τηρεί τους τύπους ισονομίας και ισότητας και κυρίως την ουσία τους ... και να μην ομοιάζει με τον δεξιό ή τον νοικοκυραίο οπαδό της "εννόμου τάξεως" που εξαιρεί τους γνωστούς, τους συγχωριανούς, τους κολλητούς πάσης φύσεως, τον μπάρμπα στην Κορώνη , τον επώνυμο πάσης φύσεως , τον πολιτικό ή τον β0λευτή . Έπεσαν στο επίπεδό τους και φυσικά κρίνονται 10.000 φορές πιο αυστηρά για αυτό .
Καμία απολύτως , αλλά το κυρίαρχο ή σημαντικότερο ζητούμενο από τα γεγονότα είναι η μαλακία ορισμένων με το idol τους τον Παπαχρήστο ή το γεγονός πως ψάχνονται τα όργανα και η ηγεσία τους στην περιοχή, σε εποχή όχι και τόσο καλή για να "ψάχνονται" ? Τι λέει η πολιτική σου σκέψη και κριτήριο επ' αυτού νεμ , γιατί στο πρώτο σε βλέπω να εστιάζεις "κυρίως" .. -------------------- ![]() Δεν πάμε να ρίξουμε αυτούς που μας γκρέμισαν. Πάμε να τους δείξουμε πως δεν πέσαμε .. |
||||||||||||
| Nemesis |
Posted: October 25, 2009 09:43 pm
|
||||
Ούτε "άλλη αριστερά" να προσθέσω
Μιλώ για την αριστερά (αυτή που έχουμε και όχι για"κάποια άλλη" που θα έπρεπε να έχουμε.) Για την αριστερά που τρίβει τα χέρια της, που έχουμε μια τέτοια αστυνομία,για να'χουμε να λέμε και καμια κουβέντα μη βαρεθούμε.ΕΝΤΕΛΩΣ όμως. Γιατί αν ήθελε "άλλη αστυνομία" θα με είχε πείσει,θα με είχε εμπνεύσει,θα ήμουν εκεί μαζί της κι εγώ κι άλλοι πολλοί ,να το παλαίψουμε ν'αλλάξει κάτι τις. Μια αριστερά που τα ποσοστά της δεν θα ήταν μέχρι τα πατώματα, με τόοοοοσα που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτά δεν γίνονται ούτε με κολλημένη κασέτα στο μυαλό σε παλιές δόξες και κατακτήσεις και με τσίχλα τον ευρομονόδρομο, το δίκιο του εργάτη,την πλουτοκρατία και άλλα τέτοια τσιτάτα συνθηματολογικά σε άπταιστη δημοτικιά. Ούτε με χαλαρές φωτογραφίσεις και συνεντεύξεις με ανάλογο υφάκι cool,με εκθέσεις αμπελοφιλοσοφίας και με το βλέμμα σε ούτε μια,ούτε δύο αλλά 11 καρέκλες και στ' αζήτητα σουταρισμένοι πραγματικοί αγωνιστές και αξιόλογοι άνθρωποι. Ο δικομματισμός οφείλει την ύπαρξή του στην αριστερά (αυτή που έχουμε) και η αριστερά (αυτή που έχουμε) την ύπαρξή της ακόμη στα βουλευτικά έδρανα στην αστυνομία (αυτή που έχουμε). Τόσο απλό ,αλλά και τόσο δύσκολο να παραδεχθούν πολλοί αριστεροί. Τώρα μπορείτε να με πείτε από αντικομουνίστρια έως φασίστρια. This post has been edited by Nemesis on October 25, 2009 09:56 pm -------------------- Così è, se vi pare! ![]() |
||||
| Odin |
Posted: October 26, 2009 08:36 pm
|
||||||||||||||
Γιατί τα συνδέεις ? Για να έχεις "μιαν άλλη αστυνομία" , πρέπει να έχεις "μιαν άλλη αριστερά" ? Αν δεν κάνω λάθος το ποια αστυνομία έχεις , αφορά όλη την κοινωνία , ενώ το ποια αριστερά έχεις αφορά μόνο τους αριστερούς (άμεσα). Εσύ γιατί εστιάζεις (πάλι) στην αριστερά ?
Δηλαδή θες να πεις πως η αριστερά γουστάρει να της την πέφτουν στις εκδηλώσεις της τα έμμισθα (βρέχει γιονίσει) βλαχαδερά ντυμένα (και κρυμμένα) ως "κρανιοφόροι πραιτωριανοί" ή να οδηγούνται στελέχη της στην ΓΑΔΑ για "εξακρίβωση στοιχείων" με χειροπέδες ,για να έχει "να λέει καμιά κουβέντα" ? Σε ρώτησα και προηγουμένως , αλλά δεν απάντησες ! Αυτοί τους φώναξαν στην εκδήλωσή τους για να τους την μαμήσουν ? Δεν σε προβληματίζει πως αυτή η σατανική θεωρία με τους σατανικούς μαζόχες δεν έχει ειπωθεί (ακόμα) , ούτε από τον Αϊβαλιώτη το "κομάντο" ?
Ας υποθέσουμε πως αυτή η αριστερά δεν θέλει άλλη αστυνομία , εσύ γιατί "απογοητεύεσαι" ? Μπορείς να συνταχθείς με τους νεοδημοκράτες , πασόκους και ορθόδοξους συναγερμίτες , που θέλουν "μιαν άλλη αστυνομία" . Άστους τους αριστερούς βρε νεμ , υπάρχουν τόσοι άλλοι που το παλεύουν για "μιαν άλλη αστυνομία" ... Η αριστερά "ζήτημα είναι", να αποτελεί το 20% του λαού (με τους ανένταχτους και τους συμπαθούντες μέσα), υπάρχει το άλλο 80% περίπου που το παλεύει για "μιαν άλλη αστυνομία" , συντάσου με αυτούς !
Έχει και αυτό σχέση με "την άλλη αστυνομία" ? ... δηλαδή αν ήθελαν "μιαν άλλη αστυνομία" , θα είχαν μεγαλύτερα ποσοστά ? Τι άλλο να κάνουν για να ανεβάσουν τα ποσοστά τους δηλαδή ? ... να ζητήσουν μιαν αστυνομία σαν και αυτή που οραματίζεται το ΛΑΟΣ π.χ. .. το οποίο ανεβάζει αποδεδειγμένα τα ποσοστά του επενδύοντας και στο κομμάτι αστυνομία και "ασφάλεια" ? Τόσο σατανικό σχεδιασμό προτείνεις ? Όμως γιατί να το κάνουν αυτό αγαπητή φίλη ? Και θα τους πατήσουν χάμω και θα τους "σιδερώσουν" ... και θα βγαίνεις τότε και θα λες ... τους βλέπετε αυτούς τους "σιδερωμένους" ? .... μην μασάτε και μην παρασύρεστε , βάσει προβοκατόρικου και σατανικού σχεδιασμού τους σιδέρωσαν για τα καλά ! Το πάνε "λαόυ λάου" ρε συ , ακόμα και ο "σατανικός μαζοχιστικός σχεδιασμός" , θέλει την ρέγουλά του !
Aαααα μάλιστα .. Επιτέλους ξεκαθαρίστηκε το γιατί της ισχύος του δικομματισμού .... Ο δικομματισμός λοιπόν , δεν αποτελεί προϊόν της ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ πολιτικά καθυστερημένων ψηφοφόρων με τα 2 Κόμματα Εξουσίας που ελέγχουν το Πολιτικό Σύστημα (και το οποίο έστησαν τα ίδια φυσικά, μεταπολιτευτικώς), σαν εντολοδόχοι και διαπλεκόμενοι των ντόπιων και ξένων κέντρων οικονομικής και γεωπολιτικής Εξουσίας και συμφερόντων ισχύος , .... αποτελεί προϊόν της αριστεράς ! .. ω ναι ! .... η οποία εφόσον δημιούργησε τον δικομματισμό , συντηρεί με κάποιον τρόπο "αυτή την αστυνομία ", για να υπάρχει στα β0λευτικά έδρανα ! Αυτά είναι ... Ο Γάλλος μαθηματικός και αστρονόμος Pierre-Simon Laplace είπε κάποτε πως "το βάρος της απόδειξης ενός εξωφρενικού ισχυρισμού πρέπει να είναι ανάλογο με την εξωφρενικότητά του" ... όμως εγώ επειδή σε συμπαθώ τα μάλα αγαπητή φίλη, δεν θα σου ζητήσω την πρώτη , δεν θα σου ζητήσω τα "τουβλάκια" που συνθέτουν το εν λόγω εξωφρενικό οικοδόμημα του ισχυρισμού σου .. Όχι ! .. δεν τρομάζω στην ιδέα πως θα πέσουν όλα τα "τουβλάκια" και θα με καταπλακώσουν !... Θέλω να σκεφτείς για άλλη μια φορά (original ναρκισσισμός όπως θα έλεγε και η μπρέην) "τι φίλος είμαι" ..
Εγώ όχι . Εγώ θα πω ... πως απλώς έχεις χάσει την μπάλα και την ψάχνεις επί ματαίω "στις κερκίδες" .. Ότι είπα και για τον Δήμου δηλαδή ... Μήπως πρέπει να κόψεις τον άμπαλο* τον Δήμου "μαχαίρι" ? *άμπαλος = Κατά την ποδοσφαιρική αργκό, αυτός που δεν ξέρει να παίζει μπάλα, αυτός που "δεν κατέχει το τόπι". -------------------- ![]() Δεν πάμε να ρίξουμε αυτούς που μας γκρέμισαν. Πάμε να τους δείξουμε πως δεν πέσαμε .. |
||||||||||||||
| Nemesis |
Posted: October 27, 2009 07:54 am
|
||||||
Γιατί μιλάμε για συγκεκριμένο επεισόδιο και συγκεκριμένων ανθρώπων συμπεριφορές.
Θα σε γελάσω... Ακριβώς επειδή έχω χάσει την μπάλα, δεν πέφτω από τα σύννεφα για τίποτε,δεν πρόκειται να πέσω και τα περιμένω όλα από όλους στη παρούσα φάση. Στο μέλλον θα αναθεωρήσω αν δω τίποτε δοαφορετικό. Και θα βγω να ζητήσω και συγνώμην σαν τον Χρυχοίδη. Μην το ξαναλέω. ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΥΠΟΠΤΟΙ (pour moi) Ο δικομματισμός είναι όλα αυτά που λες. Και ο συλλογισμός μου εστιάζει,πως δεν υπάρχει κανείς να ξυπνήσει το καθυστερημένο μου μυαλό και τα καθυστερημένα πολλών ψηφοφόρων. Και πάντα πίστευα πως η αριστερά ήταν εκείνη που είχε ανθρώπους που ενέπνεαν και οράματα που ενέπνεαν και στόχους και ιδανικά και αξίες και πολιτισμό ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ τους καθυστερημένους. ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ "EΠΟΧΗΣ'( πως λέμε στον κινηματογράφο αυτό είναι έργο εποχής...ε!!! αυτό.) ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΝ ΤΕΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΆΊΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΟΡΩΝ. Τ Ε Λ Ο Σ!!!!!! Δηλαδή έχω γίνει εξω φρενών μαζί τους.Πως να στο ζωγραφίσω να το καταλάβεις?
Δεν φταίει ο Δήμου για την μπάλα που λες πως έχω χάσει. Αυτό είναι σίγουρο. Τα ίδια θα σου λέω και με λοβοτομή. Προς το παρόν να μείνεις ήσυχος. Δεν διαβάζω τίποτε και κανέναν γιατί δεν είναι η εποχή μου. Θ'ασχοληθώ με τις ανακοινώσεις του υπουργού πολιτισμού σ' αυτή τη φάση της ζωής μου -------------------- Così è, se vi pare! ![]() |
||||||
| Odin |
Posted: October 27, 2009 09:42 am
|
||||||
Δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω σε δρόμους γενικευμένης και άκριτης καχυποψίας για τους πάντες και τα πάντα , ούτε φυσικά μπορώ να υιοθετήσω την μπατσο-λογική του "όλοι είναι ύποπτοι" .
Μα το έχω καταλάβει και αυτό βλέπω ... Έχεις αφρίσει με τον φέρελπι νέο ή "Τσάβες των Βαλκανίων" (και την γκαρνταρόμπα του Μέχρι και την επέμβαση των μπάτσων στην εκδήλωσή τους (για να βρουν κουκουλοφόρους - και καλά) την έβγαλες ως φταίξιμο δικό τους !
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΑΧΑ ΑΧΑ ΧΑ Απίστευτη ατάκα !!! .. Η μέρα έφτιαξε, ο Johnny Walker ... έφυγε .. -------------------- ![]() Δεν πάμε να ρίξουμε αυτούς που μας γκρέμισαν. Πάμε να τους δείξουμε πως δεν πέσαμε .. |
||||||
| Nemesis |
Posted: October 27, 2009 11:25 pm
|
||
Μην παρακολουθείς εμένα. Παρακολούθησε όλους από όλες τις πλευρές, που περιμένουν τον Δεκέμβρη. ' Οχι απλά σαν μια επέτειο (που άλλα ορίζει μια τέτοια θλιβερή επέτειος για πολιτικά κόμματα), αλλά φωνάζοντας δεξιά κι αριστερά για τα "αναμενόμενα επεισόδια του Δεκέμβρη" ΄Ολοι ανεπισήμως έχουν δώσει ραντεβού για επεισόδια λόγω της επετείου. Ο καθείς για τους δικούς του λόγους.ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ!!!! Ο Τεν Τεν μας το έκανε σαφές και μας προειδοποίησε από πολύ νωρίς .Από το debate. Που θα ξανάβρισκε ευκαιρία να'χει τόσο μεγάλο ακροατήριο. H N.Δ. σκέφτηκε να κάνει στις 6 Δεκεμβρίου το συνεδριό της αλλά μετά σκέφτηκε πως όοοοοοχι εκείνη την ημέρα γιατί συμπίπτει με την ημερομηνία της δολοφονίας και θα είναι πρόβλημα ααααααααααααααν γίνουν επεισόδια . Το ΠΑΣΟΚ το καθυστέρησε για να γίνει κυβέρνηση πρώτα, να έχει εμπεριστατωμένη άποψη.Μας είπε ο Χρυσοχοϊδης, αφού απέκτησε άποψη , πως δεν θ'ανοίξει μύτη το Δεκέμβρη. Μην θέλεις τώρα να κάνω και θέμα το ΛΑΟΣ και τον ΄Αδωνη.360 μέρες οι γνωστές φασιστικές τσιρίδες.Οι καλοί και κακόμοιροι αστυνομικοί που κύριος είδε τι θα περάσουν το Δεκέμβρη. Την Παπαρήγα θα σας γελάσω.Δεν την παρακολουθώ γιατί είναι χάσιμο χρόνου. Απλά αν στη θέση κάποιας από τις κασέτες της π.χ.Πολυτεχνείου ή ακόμη και...Γοργοπόταμου ,αλλάξω ημερομηνίες και βάλω 6 Δεκέμβρη και τσόντα το όνομα Γρηγορόπουλος όλα τα άλλα είναι ίδια. Δεν άκουσα π.χ. κανέναν( από αυτούς που θα περίμενα ν'ακούσω) το ραντεβού τους να είναι σ' ένα χώρο ακόμη και σε άσχετη ημερομηνία (δεν ειν'κακό να αποφύγουν τη συγκεκριμένη) για να τιμήσουν την μνήμη αυτού του παιδιού, με αναφορές, συζητήσεις και τοποθετήσεις των ίδιων των νέων ανθρώπων πάνω σε θέματα που τους καίνε.Και να καλέσουν ΄και τους αρμόδιους να τοποθετηθούν πάνω στα ερωτηματά τους. (κι ύστερα ξύπνησα) ΄Ολα αυτά που διαβάζω και ακούω , ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ επαναλαμβάνω, και απειλητικά μου ακούγονται και προειδοποιητικά και μου θυμίζουν όλους αυτούς που κινδυνολογούν για επεισόδια και τον κακό χαμό πριν από αγώνα Ολυμπιακού Παναθηναϊκού φανατίζοντας και ρίχνοντας λάδι στη φωτιά. Και διαβάζουν τις φυλλάδες στα περίπτερα οι κόκκινοι και οι πράσινοι και τους γυρνάει το μυαλό αναλόγως και πάνε μετά και σκοτώνονται. Δεν ξέρω αγαπητέ αν είναι μπατσολογική. Δεν έχω κάνει διατριβή στη λογική τους. Απλά συμπεράσματα από φωνές έως τσιρίδες που ακούω για τον πολυαναμενόμενο Δεκέμβρη από τους γνωστούς φανφάρες της πολιτικής σκηνής. Μπάχαλο να γίνεται να φανούμε ο καθείς στον...τομέα του. Αργεί πολύ ο Δεκέμβρης που θα πάρουν με τις πέτρες τους φανφάρες? ΟΛΟΥΣ!!!! Μήπως να έκανα έναν πολιτικό σχηματισμό? This post has been edited by Nemesis on October 27, 2009 11:33 pm -------------------- Così è, se vi pare! ![]() |
||
| Wanda |
Posted: October 29, 2009 09:13 am
|
||
![]() ![]() ![]() Novice Member Group: Regular Members Posts: 40 Member No.: 278 Joined: October 27, 2008 |
Κι εγώ το ίδιο. Οι άλλοι εξυπηρετούν αυτό που είναι ταγμένοι να εξυπηρετήσουν. Αυτοί εδώ; Είναι άραγε λάθος στάση; Λάθος προσέγγιση; Τα αιώνια ιστορικά λάθη; Ή μια πορεία προδιαγεγραμμένη βάσει σχεδίου; -------------------- Δε συνηθίζεται τούτο το λούκι ρε παιδιά!
|
||
| GusZ |
Posted: October 29, 2009 09:58 pm
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wizard Group: Regular Members Posts: 2475 Member No.: 81 Joined: January 06, 2007 |
Παρουσιάζει πάντως μουσειακό ενδιαφέρον το όλο θέμα. Αν δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις, μια χαρά σου γεμίζει την ώρα...
-------------------- ![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |